MALATYA / DOĞANŞEHİR - Şehit Barış Aybek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Barış Aybek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Karşıyaka Mahallesi Okul Sk. 44530 Doğanşehir/Malatya Türkiye
Vizyon
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ALANINDA LİDER KABUL EDİLEN,MODEL ALINAN VE TERCİH EDİLEN DİNAMİK BİR OKUL OLMAK.
Misyon
ÜLKEMİZİN SOSYAL, KÜLTÜREL VE EKONOMİK YAPISININ GÜÇLENMESİNE, MİLLETİMİZİN REFAH, HUZUR VE MUTLULUK SEVİYESİNİN ARTMASINA KATKIDA BULUNMAK AMACIYLA, YASALAR İLE BİZE VERİLEN YETKİ, GÖREV VE SORUMLULUKLAR DAHİLİNDE; OKULUMUZUN FİZİKİ KAPASİTESİNİ YETERLİ HALE GETİRMEK, EN SON TEKNOLOJİYE UYGUN EĞİTİM/ÜRETİM ARAÇLARI İLE DONATMAK VE DOĞRU, ETKİN, VERİMLİ KULLANIMINI SAĞLAMAK. PERSONELİMİZİN BİLGİ, BECERİ VE İŞ ALIŞKANLIKLARINI GELİŞTİRMEK, PERFORMANSLARINI ARTIRMAK. ÖĞRENCİLERİMİZİ; MİLLİ EĞİTİMİMİZİN GENEL AMAÇ VE TEMEL İLKELERİNİ BİLEN VE BUNLARI DAVRANIŞ HALİNE GETİRMİŞ, ÜLKEMİZİN ÜRETİM / HİZMET SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK, MESLEKLERİNİN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ,BECERİ VE İŞ ALIŞKANLIKLARINI KAZANMIŞ VE BUNLARI ULUSAL/ ULUSLARARASI STANDARTLARCA KABUL EDİLEBİLİR NİTELİKTE YERİNE GETİREBİLEN KİŞİLER OLARAK YETİŞTİRMEK, HAYATA VE YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAMAK.
Başarılar
2016-2017 liseler arası masa tenisi turnuvası kız takımı 4.lük. 2016-2017, 2015-2016, 2014-2015 Doğanşehir liseler arası futbol takımı 1.lik. 2016-2017 Doğanşehir Okullar arası masa tenisi kızlar takımı 2.lik. 2016-2017 Doğanşehir Okullar arası masa tenisi kızlar takımı 2.lik.
Öğretim Şekli :Tam Gün Öğretim
Katı yakıt
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Okulumuza ait 200 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır.
1 - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı başında lojmanımız kullanıma kapatılmıştır.
her 15 dakikada bir Doğanşehir arabaları ile ulaşım rahat ve kolay.
Servis Bilgisi
Doğanşehirin köylerinden taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz servislerle okulumuza gelmektedir. İlçe merkezindeki öğrencilerimiz ise yürüyerek okula gelmektedir.
Okulumuz Doğanşehir merkezinde yer almaktadır.
il merkezine 50 km ilçe merkezine 1 km
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun TYT/AYT Başarı Durumu
YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Metemin Sesi adı ile okulumuzun gazetesi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yayın hayatına başlamıştır. Okulumuzda Futsal-Masa Tenisi Çalışmaları yapılmaktadır. 2015-2016 II. Döneminden itibaren satranç etkinliği yapılmaktadır.
Tübitak projelrinde her yıl katılım sağlanmaya özen gösterilmekteir.
Proje Çalışmaları
Erasmus Plus-Tübitak-e-Twining v.b. ulusal ve uluslarası birçok projede aktif olarak katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Plus-2018 AB Prpjesinde aktif olarak proje ekibi çalışmalarını sürdürmektedir.